Ischli fánk

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg simaliszt
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg darált mandula vagy mogyoró vagy dió
  • 1 evőkanál rum
  • tej- vagy étcsokoládé a mártogatáshoz
  • barack- vagy más íz

Elkészítés

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és konyharuhával letakarva a hűtőben fél óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Majd 3-4 mm-re nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, előmelegített sütőben, alsó takaréklángon 6-8 percig sütjük. Kettesével összeragasztjuk sárgabarack- vagy más ízzel, majd feketekávéval felhígított csokoládéba mártjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.