Ischli fánk
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 12 dkg vaj
- 12 dkg simaliszt
- 7 dkg cukor
- 7 dkg darált mandula vagy mogyoró vagy dió
- 1 evőkanál rum
- tej- vagy étcsokoládé a mártogatáshoz
- barack- vagy más íz
Elkészítés
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és konyharuhával letakarva a hűtőben fél óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Majd 3-4 mm-re nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, előmelegített sütőben, alsó takaréklángon 6-8 percig sütjük. Kettesével összeragasztjuk sárgabarack- vagy más ízzel, majd feketekávéval felhígított csokoládéba mártjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.